Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]В четвъртък Европарламентът ще гласува за отпускане на около

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgВ четвъртък Европарламентът ще гласува за отпускане на около
Коментари Харесай

Радан Кънев: В четвъртък ЕС отпуска 2,5 млрд. лв. за България. Имаме първи случай на заразен евродепутат

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

В четвъртък Европарламентът ще гласоподава за разпределяне на към 2,5 милиарда лв. за България. Това разкри в студиото на БТВ евродепутатът Радан Кънев.

" Франция отделя 300 милиарда, Германия отделя 500 милиарда. Очевидно, че България след толкоз доста хвалби за финансова непоклатимост, и то основателни хвалби, може да си разреши и 3 и 5 милиарда. И ги има. В четвъртък в Европейския парламент ще гласуваме към 1,5 милиарда лв. пресни пари от Европейски Съюз за България, и още към толкоз освободени пари от европейски фондове, неизползвани, или пари, които България би трябвало да върне, които ни се дават за битка с ковид. С категорично напътствие да се оказва помощ на дребния бизнес, с цел да не споделяме, че Европа не оказва помощ, тъй като това не е правилно. Незабавните свободни средства са 2,5 милиарда лв.. Това са много пари за българската стопанска система. Пари, които българското държавно управление е длъжно извънредно ясно, изрично и транспарантно да съобщи кой лев къде ще отиде ", сподели Кънев. 

" Той разкри, че Европарламентът ще има съвещания отдалечено. Аз съм от дълго време тук, бях 2 седмици цялостна карантина и 1 седмица домашна изолираност. Аз съм доста прецизен в спазването на ограниченията. Не съм излизал от вратата, както и никой от фамилията ми. Вчера оповестиха за първия сътрудник от ЕНП от Полша, който е с ковид. За страдание евентуално ще има и други. Много бързо се популяризира тази болест ", разяснява още той.

" Очевидно е, че за всички приоритет сега е съхранението на здравето и живота на хората. Ние нямаме избор с изключение на прецизно да следваме ограниченията на щаба. Може да обсъждаме във фейсбук каквото си желаеме, само че сме длъжни да следваме напътствията на щаба. Нужна е дисциплинираност, нужно е успокоение. На първо място сме изправени пред здравна рецесия, на второ място сме изправени пред една свирепа икономическа рецесия на целия континент, и всяка страна и Европейски Съюз в целокупност би трябвало да поставят големи старания. Това към този момент не е работа на щаба, а на политиците за това да не се позволен верижни банкрути, да не се допусне серпантина от задлъжнявания, да не се допусне строшаване на публичния гръбнак - а това са дребния, междинния, фамилния бизнес. След хората, които са наранени в здравен аспект, в стопански аспект в цяла Европа дребния и междинния бизнес е най-засегнат. Важна е скоростта на ограниченията. Малкият бизнес е жив организъм и по кое време ще му се помогне е от голямо значение. Късната помощ неведнъж не е помощ. Малкият и междинният бизнес основават 75 % от работните места и 70 % от добавената стойност в България. Това е българската икономика. Незабавната незабавна мярка, която трябваше към този момент да е подхваната, е данъчно-осигурителната почивка за дребния и междинния бизнес. Следващата мярка е поддръжка на работните места, а след това и директната финансова поддръжка. Нека да не измисляме топлата вода. Всички европейски страни с друга скорост сега осъществят тези проекти. Когато е война, който има здрава стопанска система, който резервира заетостта, търговията, предлагането, той печели най-после войната. Героизмът е на бойното поле, само че войната се печели от стопанската система и в тила ", съобщи още Кънев.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запаз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР